Hvordan foregår en behandling

Osteopaten bruger sine hænder til at diagnosticere og behandle

I osteopatien benytter vi blandt andet vores viden om anatomi, fysiologi, patologi og embryologi

I osteopatien benytter vi blandt andet vores viden om anatomi, fysiologi, patologi, embryologi som indgangsvinkel til at forstå og forklare, hvad det er, der ikke virker hos en patient. Hvad det er, der giver smerter og andre gener. Osteopaten bruger sine hænder til at diagnosticere og behandle.

Overordnet behandler vi tre kropslige systemer:

  • Det muskuloskeletale system (muskler og knogler)
  • Det viscerale system (organer, herunder nerver, blodkar og lymfesystem)
  • Det kranio-sakrale system (sammenhængen mellem de enkelte knogler i kraniet, korsbenet samt rygmarvs- og hjernehinder og den væske der flyder i dette system)

Vores behandlingsteknikker

I behandlingen benytter vi os af et bredt udvalg af manuelle teknikker, som vi tilpasser den enkeltes problem og behov, og som alle handler om at løsne spændinger og sikre fri og normal bevægelighed af de forskellige strukturer i kroppen, der måtte sidde fast, klemt eller bevæge sig dårligt. Årsagen til problemet kan sagtens ligge et andet sted end symptomet mærkes.

  • Manipulation: Vi løsner et eller flere led. Muskelenergi teknik: Patienten medvirker gennem muskelspænding og bevægelse aktivt til at løsne et led eller en abnorm spænding i en muskel
  • Mobilisering: vi bevæger et led i rytmiske og rolige bevægelser, for at opnå en bedre bevægelse og bedre kommunikation til hjernen gennem at ”vække” sansecellerne i leddet.
  • Viscerale teknikker: Vi mobiliserer vævet, som binder organerne sammen, så organet igen kan bevæge sig frit.
  • Kraniel osteopati: Vi mobiliserer blødt kranieknoglerne, korsbenet samt rygmarvs- og hjernehinder. Derudover: specifik behandling af afklemte og irriterede perifere nerver.
  • Vi vejleder om kost og ernæring i nødvendigt omfang, for at patienten kan undgå overbelastning af organer og derved understøtte den manuelle behandling.

Behandlingen hos en osteopat er overvejende passiv

Behandlingen hos en osteopat er overvejende passiv. Du kan imidlertid få enkelte hjemmeøvelser, som du vil blive grundigt instrueret i.

Osteopaten vil efter de første to til fire behandlinger vurdere, om vi opnår den forventede effekt, eller om vi skal inddrage en læge eller en tredje part. Du kan også bruge osteopati forebyggende.

Fire til seks behandlinger om året vil være optimalt for at stimulere kroppens naturlige reperationsmekanisme. Sådan kan du holde problemerne på afstand.

Hvad kan vi behandle?

Klik på knappen for at læse hvordan en behandling foregår på klinikken.